NATUR TANYA® VEGÁN GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST 150G FERMENTÁLT PREBIOTIKUS ROST
NATUR TANYA® VEGÁN GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST 150G FERMENTÁLT PREBIOTIKUS ROST
3 499 Ft

NATUR TANYA® VEGÁN GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST 150G FERMENTÁLT PREBIOTIKUS ROST

NATUR TANYA® VEGÁN GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST 150G FERMENTÁLT PREBIOTIKUS ROST

Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost – Fermentált rost indiai guarbabból. Szabadalommal védett a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával

NATUR TANYA® GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST

Szabadalommal védett, természetes, fermentált élelmi rost indiai guárbabból, a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával. Nem okoz gyomor-bélrendszeri panaszokat, nem puffaszt, SIBO és IBS esetén is alkalmazható, továbbá fogyasztása cukorbetegeknek is ajánlott.

  • 100%-BAN TERMÉSZETES, VEGÁN TERMÉK
  • HUMÁN-KLINIKAI VIZSGÁLATOKBAN SZEREPLŐ ÖSSZETEVŐ
  • LABORBAN BEVIZSGÁLT KÉSZÍTMÉNY 
  • LOW-FODMAP CERTIFIKÁLT*
  • JÓL TOLERÁLHATÓ ÉS BIZTONSÁGOS ROST
  • NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT
  • IBS ÉS SIBO ESETÉN IS ALKALMAZHATÓ
  • 3 ÉVES KORTÓL FOGYASZTHATÓ
  • ADALÉKANYAG-ÉS HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL1
  • TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL
Raktáron
3 499 Ft
Egységár: 23 Ft/gr
Részletek

GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LOW-FODMAP TANÚSÍTVÁNY

Régóta keres olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak? A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomor- és bélbarát rost pont ilyen.

Kedvező tulajdonságai közé tartozik még, hogy folyadékhoz adva, kiváló vízoldékonysággal rendelkezik (a vízben feloldott por teljesen átlátszó), alacsony viszkozitású, nincs gélképző tulajdonsága, nem duzzad és sűrűsödik be, mindemellett színtelen, szagtalan és íztelen.  

A gyomor- és bélbarát rost a Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző.  

*FODMAP

A diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz.

A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST VÍZOLDÉKONY ROST

Az indiai guarbab gyomorbarát rost, úgynevezett agglomerációs technológiával előállított prebiotikus rost. A folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon.

Az agglomerálás növeli a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság. Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez.

Az előállítási folyamatok, a hidrolizáció lehetővé teszik, hogy vízben gyakorlatilag teljesen fel tudjon oldódni a por, nincsen gélképző tulajdonsága, nem sűrűsödik be, nem duzzadó rostról beszélünk, nincs vízmegkötő tulajdonsága.

MILYEN FOLYADÉKOKKAL, ÉTELLEL KEVERHETEM EL A ROSTOT?

A vegán gyomor- és bélbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat.

ételbe keverve --------------------------- nem befolyásolja annak ízét és állagát

hőstabil, ezért -------------------------- forró kávéba, teába, italba is elkeverhető

savstabil, ezért -------------------------- gyümölcslébe, például narancslébe is elkeverhető

szénsavas italok -------------------------- nem javasolt, megnehezítheti a rost oldódását

Stabil és oldható különféle PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek.

A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LABORBAN BEVIZSGÁLT ÖSSZETEVŐ

A gluténmentességre vonatkozóan jóval a határértékek alatt van a mennyisége, ez < 5 mg/kg-ot jelent, amely negyede a jelen érvényben levő aktuális határértéknek.

Az alapanyag rendszeresen többek között az alábbi paraméterekre kerül laboratóriumi bevizsgálásra:

-          beltartalmi jellemzők (pl. tápérték)

-          mikrobiológia

-          nehézfém

-          allergének (pl. laktóz, glutén)

MILYEN CERTIFIKÁCIÓKKAL RENDELKEZIK A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST?

A gyomor- és bélbarát guárbbab rostot a Nemzetközi Szabványügyi testület 100%-ban természetes összetevőnek minősítette (technikai specifikáció ISO 19657:2017- Az élelmiszer-összetevők természetesnek tekinthető meghatározása és technikai kritériumai.

Adatok
Tömeg
150 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek