Prima gluténérzékenység gyorsteszt
Prima gluténérzékenység gyorsteszt
4 749 Ft

Prima gluténérzékenység gyorsteszt

RIMA Home Test Gluténérzékenység gyorsteszt 1db részletes leírása

A gluténérzékenységről első hallásra sokunknak egyfajta ételallergia jut eszünkbe.

1 db gyorsteszt; PRIMA termék gluténérzékenység kimutatásához.

Ez a feltevés azonban téves. A gluténérzékenység a gabonafélék gluténfehérjéje által kiváltott immunbetegség. Tünetei nem allergiás reakciót, hanem autoimmunbetegséget, fogyást, sápadtságot, puffadást, fáradtságot, vérszegénységet mutatnak. Ennek kiszűrésére elég egy lisztérzékenységi teszt, 6 éves kor felett 96%-os bizonyossággal megállapítható a glutén intolerancia!

A lisztérzékenység vérből mutatható ki, tehát a vér nélküli tesztek nem alkalmasak a szűrésre. Otthon alkalmazható lisztérzékenységi gyorsteszt egyszerűen elvégezhető saját magunkon is. A pozitív eredményt mutató otthoni gluténteszt után a legjobb, ha azonnal felkeressük az ebben érdekelt orvost, aki további vizsgálatokat végez a kóros anyagok kimutatása céljából.

Önteszt, amellyek kimutatható a anti deamidált gliadin peptid (anti-DGP) és az IgA és IgG antitestek jelenléte a vérből, a Gluténérzékenység valószínűsítésére.

A gluténérzékenyés egy olyan autoimmun betegség, amely a vékonybél krónikus gyulladását okozza. A betegség észlelhető tünetei a hasmenés, a fogyás, a hasi puffadás, az alultápláltság és különféle típusú bőrreakciók. A legújjabb tanulmányok szerint a gluténérzékenyég által érintett betege szervezete specifikus antitesteket (IgA és IgG osztály) termel a deamidált gliadin peptid (anti-DGP) ellen. Ezek az antitestek nagy pontossággal diagnosztizálhatóak a gluténérzékenységben szenvedő betegek véréből, a korai diagnózis csökkentheti a bélrendszeri károsodást és megelőzheti a súlyosabb szövődményeket. A gluténérzékenység teszt egy gyors immunokromatográfiás vizsgálat, amely kimutatja az IgA és IgG anti-DGP antitestek érzékelhető jelenlétét a vérében.

HOGYAN MŰKÖDIK A GLUTÉNMENTES TESZT? A Gliadin egy glutén fehérje komponense, amely azokért az immunreakcióért felelős , amelyek a belek gyulladását okozzák a gluténérzékenységben szenvedő betegeknél. A gluténérzékenység diagnózisáról szóló legújabb vizsgálatok kimutatták, hogy a deamidált gliadin-peptidek különösen erős immunreakciókat okozhatnak. Ezen, a peptidek elleni antitestek jelenléte a vérben, a gluténérzékenység nagyon pontos diagnózisát teszik lehetővé. A Cgluténérzékenység teszt a deamidált gliadin peptidek (anti-DGP) elleni IgA és IgG antitestek jelenlétét mutatja ki. A pozitív eredmény azt jelenti, hogy ezeknek az antitesteknek a koncentrációja körülbelül 20 U / ml (egység / ml).

MIKOR HASZNÁLJA EZT A TESZTET? A gluténérzékenység teszt elvégzése javasolt hasmenés, hasi fájdalom és puffadás, fogyás, fáradtság és / vagy bőrreakciók észlelése esetén.. A tesztet a nap bármely időpontjában, éhgyomorra vagy jóllakott állapot esetén is el lehet végezni.

LEHET TÉVES AZ EREDMÉNY? Az eredmény helyes, ha az utasításokat pontosan követi. Előfordulhat azonban, hogy az eredmény nem megfelelő, például ha: a készülék a használata előtt más folyadékkal kerül érintkezésbe, ha a hígító egy része véletlenül kiömlik, ha a hígítóval kevert vér mennyisége nem elegendő, vagy ha az oldat cseppek száma nem elegendő,ha a mintaablakba, kevesebb mint 3 vagy több, mint 4 csepp vér kerül. A mellékelt műanyag pipetta lehetővé teszi a felhasználók számára a a teszt elvégzéséhez szükséges mennyiségű vér összegyűjtését.

ELVÉGEZHETŐ-E A TESZT HA GLUTÉNMENTES DIÉTÁN VAGYOK? A gluténmentes étrendet alkalmazó gluténérzékeny betegek antitest szintje érzékelhetetlen szintűvé csökkenhet.

HOGYAN ÉRTELMEZZEM AZ EREDMÉNYT, HA A TESZT ÉS A CONTROLL ABLAKBAN LÉVŐ CSÍKOK SZÍNE KÜLÖNBÖZIK? A sávok színe és intenzitása nem fontos az eredmény értelmezése szempontjából. A csíkoknak folyamatosaknak és homogénnek kell lenniük. Ha a csík látszik, a teszt a csík intenzitásától és színétől függetlenül pozitív.

AZ EREDMÉNY MEGBÍZHATÓ, HOGY HA 15 PERCCEL KÉSŐBB NÉZEM MEG AZ EREDMÉNYT? Nem. A vizsgálatot az eljárás befejezése után 10 perccel (9. pont) és legkésőbb 15 percicel annak elvégzésétől kell értékelni.

MIT TEGYEK POZITÍV EREDMÉNY ESETÉN? A pozitív eredmény azt jelenti, hogy az IgA és IgG osztályú anti-DGP antitestek szintje körülbelül 20 U / ml. Ebben az esetben forduljon orvosához, aki eldönti, hogyan kell eljárni.

MIT TEGYEK HA AZ EREDMÉNY NEGATÍV? A negatív eredmény azt jelenti, hogy az IgA és IgG osztályú anti-DGP antitestek szintje a teszt kimutatási határértéke alatt van. Ha a korábbi tünetek továbbra is fennállnak, orvoshoz kell fordulni.

MILYEN PONTOS A GLUTÉNYÉRZÉKENYSÉG TESZT? A teszt nagyon pontos. Az értékelési jelentések a referencia módszerekkel 90% -ot meghaladó egyezőségi arányt mutatnak (CI 95%: 82-98%).

MI LEHET MÉG AZ OKA A ROSSZ VIZSGÁLATI EREDMÉNYNEK?Bármelyik hiba a mintavételtől kezdve az önmegtartüztatás elhagyásától (3-7 nap) hibás vizsgálati eredményeket eredményezhet.

MENNYIRE PONTOS A TESZ EREDMÉNYE? A teszt nagyon pontos. Az értékelési jelentések 99% -ot meghaladó egyezőségi arányt mutatnak (95%: 97,0-99,9%) referenciamódszerekkel.

Címkék: prima home test
Raktáron
4 749 Ft
Adatok
Tömeg
60 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek