Tejallergia gyorsteszt
Tejallergia gyorsteszt
9 089 Ft

Tejallergia gyorsteszt

Tejallergia kimutatására alkalmas otthon végezhető specifikus IgE gyorsteszt

 Laboratóriumi megbízhatósággal határozza meg a tehéntej fehérjéje ellen termelt IgE allergia antitestek szintjét a vérben.

Az ételallergiában szenvedők körében a tej- és a tojásallergia a leggyakrabban elforduló, különösen a gyermekek körében.

A tejallergia leggyakoribb tünetei: bőrpír, kiütések, piros foltok, hasmenés, hasfájás, puffadás, duzzanatok, ödémák.

Minél előbb derül fény egy esetleges tejallergiára, annál hamarabb megkezdhető a gyógykezelés és a tünetek is annál hamarabb fognak megszűnni!

Raktáron
9 089 Ft
Egységár: 9 089 Ft/db
Részletek

LEÍRÁS

 

A TEJALLERGIA TESZT MŰKÖDÉSI ELVE

Ez az egyszerűen használható és gyors teszt laboratóriumi megbízhatósággal határozza meg a tehéntej fehérjéje ellen termelt IgE allergia antitestek szintjét a vérben. A magas IgE szint az allergiára való fokozott hajlamra utal.

A teszt csak minimális vérmintát igényel, amelynek levétele higiénikus és minimális kellemetlenséggel járó folyamat.

A teszt az év bármely szakaszában használható. Nem szükséges az allergiás tünet megléte a teszt elvégzésekor. Gyógyszerszedés szüneteltetése nem indokolt a teszt használatakor.

A Tejallergia gyorsteszt előnyei:

  • egyszerű, gyors használat,
  • 4 egyszerű lépés a pontos eredményért 30 perc alatt
  • otthon kényelmesen, egyszerűen és gyorsan elvégezhető egy csepp vérből
  • laboratóriumi pontosságú
  • gyerekeken is elvégezhető (korhatár nélkül)
  • A teszt az év bármely szakaszában használható.
  • egészsépénztárban elszámolható termék

Mik lehetnek az allergia tünetei?

  • viszkető orr, orrdugulás, orrfolyás,
  • viszkető, fájó, piros, könnyes szemek
  • tüsszentés,
  • fejfájás
  • száraz, fájó, viszkető torok, köhögés, nyelési vagy beszéd nehézségek
  • köhögés, asztmás légzés
  • hasi fájdalmak, görcsök, puffadás, hasmenés, hányás
  • ekcéma, viszkető bőr, bőrpír, kiütések

Kiknek ajánljuk a Tejallergia gyorstesztet?

  • azoknak, akik a fenti tüneteket észlelik magukon,
  • akiknek visszatérő panaszaik vannak, és szeretnék megtudni, hogy allergia, vagy valamilyen fertőzés áll a háttérben,
  • akiknél bizonyos élelmiszerek elfogyasztása után ödéma, duzzanat alakul ki,
  • abban az esetben is érdemes ellenőrizni az IgE szintet, ha a családban előfordult már allergiás megbetegedés, mivel az allergiára való hajlam örökölhető

Általános tudnivalók az allergiáról

Az immunrendszer egyik legfőbb feladata, hogy szervezetünket megvédje a nem kívánt betolakodóktól, mint például a fertőzést és betegséget okozó baktériumoktól és vírusoktól. Az allergiás megbetegedésben szenvedő személyeknél az immunrendszer az ártalmatlan anyagokat (allergének) is betolakodóknak ismeri fel. Annak érdekében, hogy a szervezet megvédje magát, specifikus antitesteket (IgE) termel ellenük, melyek hatására más immunsejtekből allergiás tüneteket kiváltó anyagok szabadulnak fel. Ezek együttesen okozzák az allergiás tüneteket.

Az allergia, mint népbetegség egyre elterjedtebb a világon. Becslések szerint a világon minden harmadik embert érint élete folyamán, Magyarországon pedig minden évben 2 millió ember (a népesség 20 %-a) érdeklődik az allergiás megbetegedésekre irányuló kezelések iránt.

Amennyiben az IgE szintje meghaladja az átlagértéket, konzultáljon orvosával, aki specifikus, az allergén anyagokat pontosan meghatározó vizsgálatokat rendelhet el, ami a későbbiekben személyre szabott kezelést tesz lehetővé.

Az Allergia teszt a vérben található IgE szintjét méri, ezáltal alkalmas az allergiás túlérzékenység kimutatására.

A teszt tartalma:

  • az ujjbegyszúró lándzsa
  • a kapillárist,
  • a reagenst tartalmazó zacskót,
  • valamint a tesztegységet tartalmazó alumínium tasakot
  • használati utasítást

A TESZT HASZNÁLATA

A vérminta gyűjtése

A teszt elvégzéséhez csak egy kis vércseppre van szüksége, aminek a levétele egyszerű folyamat és csak egy enyhén kellemetlen. NE használja az ujjbegyszúró lándzsát, ha arról a kék kupak (jelölése ÜÞ) hiányzik.

A szabad kéz hüvelykujjával óvatosan végezzen az ujjbegy felé haladó nyomó mozdulatokat azon az ujján, ahonnan a mintavétel történik (a középső vagy a gyűrűs ujj a legjobb).

Csavarja és tépje le a kék kupakot az ujjbegyszúró lándzsáról, hogy szabaddá váljon az eszköz fehér, rugós feje. Az ujjbegyszúró lándzsák a kupak levételét követően az ujjbegyre nyomás útján aktiválódnak. Hüvelykujja és mutatóujja segítségével fogja meg a lándzsát a két oldalánál fogva és végezzen egy határozott nyomó mozdulatot az ujjára addig, amíg egy kattanást nem hall. Az egyszer használatos tű, szúrás után azonnal visszaugrik a helyére és többször nem használható. Egy száraz törlőkendővel törölje le az első vércseppet. Ha nehézségei támadnak az ujjbegyszúró használatával, illetve a megfelelő mennyiségű vér levételével, keresse fel a termék helyi forgalmazóját. Nagyon fontos, hogy a lándzsát határozottan nyomja az ujjbegyvég irányába, különben nem tud helyes szúrást végezni

A szükséges vérmennyiség összegyűjtése

A megszúrt ujját még felfelé tartva, folytassa a szabad keze hüvelykujja segítségével az ujjbegy felé történő gyengéd masszírozást egy nagy vércsepp megjelenéséig. A megszúrt ujját még mindig felfelé tartva, érintse a vízszintesen tartott kapillárist a vércsepphez, hogy az felszívja a szükséges mennyiségű vért. Addig folytassa a kapillárisba a minta gyűjtését, amíg a vér eléri a vonalat. A kapilláris reakció hatására a kapilláris a jelzésig automatikusan feltöltődik vérrel.

FIGYELMEZTETÉS: A kapilláris vérrel való feltöltődése automatikus: Soha ne nyomja össze a ballont a mintavétel alatt. Túl sok vagy túl kevés vérmennyiség használatával téves eredményeket kaphatunk.

A vérminta becseppentése a teszt egységbe 

A vérminta kiengedéséhez érintse a kapilláris hegyét a teszt egységen található kisebb lyukba, majd a ballon összenyomásával nyomja a vért a lyuk aljába. Ha a vér nem jön ki, tartsa a kapillárist a lyukra merőlegesen, majd a kapilláris mindkét oldalán lévő fekete jelzésnél fogva nyomja össze a ballont. Várjon megközelítőleg 1 percet, amíg a vérminta felszívódik, majd dobja ki a kapillárist.

Reagens hozzáadása

Óvatosan csavarja le a reagenst tartalmazó fiola kupakját, majd öntse annak tartalmát a nagyobb lyukba. Ezután várjon pontosan 10 percet. Ne mozgassa vagy emelje fel a teszt egységet, miután hozzáadta a reagenst! Ha a reagenst tartalmazó fiola nem teljesen van feltöltve halványkék folyadékkal, keresse fel a termék helyi forgalmazóját.

A csúszka kihúzása 

Csak a pontosan 10 perces várakozás után emelje fel a teszt egységet vízszintesen tartva, és húzza ki a kék csúszkát, amíg érzi, hogy az bekattant a helyére. Ekkor a teszt működésére utaló jelzés  ü kékről fehér színre változik. Tegye le a teszt egységet egy vízszintes felületre és hagyja azt zavartalanul állni. Várjon, további 20 percet mielőtt leolvassa az eredményt.

EREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE 

Kontroll vonal

A "négyzet" jelzés mellett megjelenő halvány rózsaszín csík az összehasonlítást szolgálja.

A "kör" jelzés mellett nem szabad csíkot látnia.

Teszt eredmények

Pozitív

Ha a "háromszög" jelzés mellett megjelenő rózsaszín vagy piros csíkok intenzíven sötétebbek, mint a kontroll "négyzet" vonal mellett megjelenők, a normálisnál magasabb az allergia-antitestek szintje a vérben.

Egyes esetekben a kék csúszka kihúzása után már 5 perccel pozitivitás figyelhető meg, ami nagyon magas antitest szintre utal. Fontos, hogy ettől függetlenül várja meg a 20 percet és csak ekkor olvassa le az eredményt. 

Negatív

Ha a csík színe hasonló vagy halványabb, mint a kontroll csík, akkor az allergia antitestek szintje normális. (Ha csík egyáltalán nem jelenik meg, az antitestek szintje nagyon alacsony, amely azt valószínűsíti, hogy Ön nem szenved allergiától).

20 perc elmúltával a teszt eredménye már nem változik. Az eredmények értelmezésében további segítséget nyújt a teszt leírás információs része. A pozitív eredmények megerősítéséhez elengedhetetlen a jelenlegi vagy korábbi tünetek megléte.

Derítse ki minél előbb, hogy Ön vagy gyermeke allergiás-e a tehéntejre! Minél előbb derül fény egy esetleges tejallergiára, annál hamarabb megkezdhető a gyógykezelés és a tünetek is annál hamarabb fognak megszűnni!

Adatok
Tömeg
100 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek