Prosztata-PSA gyorsteszt
Prosztata-PSA gyorsteszt
5 990 Ft

Prosztata-PSA gyorsteszt

Prosztata-PSA gyorsteszt

VIZELETTARTÁSI PROBLÉMÁK? ELMÚLTÁL 50?

Prosztata PSA gyorsteszt - A megemelkedett PSA-szint mérésére, egy csepp vérből. Minden más tünet megjelenése előtt jelzi a prosztata megnagyobbodását! Így a betegség közel 100%-ban gyógyítható!

 • szűrővizsgálat otthon, egy csepp vérből, kellemetlenségek nélkül
 • megbízható eredmény 10 perc alatt,
 • egészségpénztárban elszámolható!

50 év felett teszteld prosztatád egészségét évente!

Raktáron
5 990 Ft
Egységár: 5 990 Ft/db
Részletek

LEÍRÁS

 

MI AZ A PSA?

A prosztataspecifikus antigén vagy PSA egy a prosztatában termelődő fehérje. Feladata, hogy az ondóváladékot folyékony állapotban tartsa. Ez a fehérje a vérben is megtalálható. A prosztata-antigén szintjének változása fontos információval szolgál a prosztata állapotáról.

MIÉRT FONTOS A PSA SZINT RENDSZERES ELLENŐRZÉSE?

A normálisnál magasabb PSA szint prosztata megnagyobbodásra (hipertrófiára) utal. A megnagyobbodás oka lehet jóindulatú elváltozás, pl. prosztata-gyulladás, de akár prosztatarák is. A PSA-tesztet évente legalább egyszer minden 50 év feletti férfinél célszerű elvégezni. Probléma esetén a korai felismerés nagymértékben javítja a gyógyulási esélyeket.

A PROSZTATA TESZT ELŐNYEI:

 • gyors és egyszerű használat azonnali eredmény egy csepp vérből
 • 10 perc alatt kiértékelhető
 • otthon kényelmes körülmények között tesztelheti önmagát,
 • megbízható eredmény,
 • egészségpénztárban elszámolható.

MILYEN ESETEKBEN AJÁNLJUK A PROSZTATA GYORSTESZT ELVÉGZÉSÉT?

 • vizelettartási problémák
 • fájdalmas vizelés
 • a vizelet lassan, akadozva távozik
 • a vizelet csak vékony sugárban jön
 • erőlködni kell a vizelet ürítéséhez
 • sűrű vizelési inger (éjszaka is fel kell kelni, akár többször is)
 • 50 év felett (érdemes évente egyszer érdemes elvégezni)
 • azoknak, akiknek családjában fordult elő prosztatarák.

A Prosztata teszttel diagnosztizálható a 4 ng/ml-nél magasabb PSA-vérszint, ami jó- vagy rosszindulatú prosztata-megnagyobbodásra utal.

Teszteld rendszeresen egészségi állapotod, hogy a negatív eredmény megnyugtathasson, vagy egy esetleges pozitív eredmény mielőbb derítsen fényt egy esetleges rendellenességre, vagy betegségre. Minél hamarabb kezeltetjük a problémát, annál hamarabb enyhülhetnek a kellemetlen tünetek. Ne feledd, egy korai felismerés mihamarabbi gyógyulást eredményezhet!

A gyorsteszt megvásárolható webáruházunkban, valamint patikákban és bioboltokban. Egészségpénztárban elszámolható termék.

A PROSZTATÁRÓL

A prosztata-antigént (PSA) a prosztata (dülmirigy) termeli. A prosztata a hasüregben a húgyhólyag alatt található, körülveszi a húgycsőnyílás hólyagból kivezető szakaszát és jelentős szerepet játszik az ondó termelésében. A prosztata-antigén szintjének változása fontos információval szolgál a prosztata állapotáról. Így a normál érték feletti szint patológiás elváltozásokra utalhat (jóindulatú megnagyobbodás, prosztata-gyulladás, rákos elváltozás, stb.). A PSA-tesztet célszerű elvégezni évente legalább egyszer minden 50 év feletti férfi esetében. Ha probléma adódik, egy korai felismeréssel nagymértékben javulhatnak a gyógyulási esélyek. Használatához elegendő egyetlen csepp ujjbegyből vett vérminta.

A KÉSZLET TARTALMA

A doboz a teszt elvégzéséhez szükséges eszközöket tartalmazza, mint:

1 db lezárt alumínium tasak, benne:

 • 1 db tesztkazetta
 • 1 db műanyag pipetta
 • 1 db páraelszívó párna

1 db steril ujjbegyszúró lándzsa a vérvételhez

1 db 1 ml puffer oldatot tartalmazó cseppentő fiola

1 db alkoholos törlőkendő

1 db használati utasítás

FIGYELEM: Az alumínium tasakot csak akkor nyissa fel, ha mindent előkészített a teszt elvégzéséhez! A páraelszívó párna nem vesz részt a tesztelési folyamatban.

A Prosztata PSA gyorsteszt CE minősítéssel rendelkezik!

FIGYELMEZTETÉSEK

1. Ez a teszt külsőleg használatos in vitro diagnosztikai eszköznek minősül. Ne nyeljük le egyik alkotórészét sem!

2. A teszt használata előtt figyelmesen olvassuk el a használati utasítást! A teszt csak akkor ad megbízható eredményt, ha a használata során valamennyi utasítást betartották. Szigorúan kövessük a megadott vér és puffer oldat mennyiségeket, csakúgy, mint a leolvasási időket.

3. A teszt +4 C° és +30 C° között tárolandó. Semmiképpen ne fagyasszuk le!

4. Ne használjuk a terméket, ha a csomagoláson jelzett szavatossági idő lejárt, vagy ha a belső védőcsomagolás megsérült. 5. A teszt csak egyszeri meghatározásra alkalmas, többször ne használjuk fel!

6. Gyermekek elől elzárva tartandó!

7. Használat után a teszt valamennyi tartozéka eldobható a háztartási hulladékok közé!

A gyorsteszt orvostechnikai eszköz, mely EP számlára is elszámolható. Kockázatokról olvassuk el a használati útmutatót, vagy kérdezzünk meg kezelőorvost!

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

1. Mossunk kezet szappannal, és öblítsük le tiszta vízzel!

2. Tépjük fel a védőcsomagolást (a bemetszésnél) és vegyük ki belőle a tesztet és a pipettát, majd dobjuk ki mind az alumínium-, mind a páraelszívó tasakokat!

3. Nyomjuk be a kis narancssárga biztonsági fülecskét a lándzsa belseje felé, amíg egy kattanást nem hallunk, jelezvén, hogy az eszköz aktiválva van.

4. Távolítsuk el a narancssárga biztonsági fülecskét egy csavaró mozdulattal.

5. Tisztítsuk le valamelyik ujjhegyet egy alkoholos vattával. Masszírozzuk az ujjbegyet lefelé, hogy megteljen vérrel.

6. Erősen szorítsuk a lándzsát a letisztított ujjbegyhez. Nyomjuk meg a kioldó gombot.

7. A lándzsa hegye a szúrást követően automatikusan és biztonságosan visszaugrik a helyére. Ne használjuk fel többször a lándzsát!

8. Masszírozzuk a megszúrt ujjbegyet a vér kibuggyanásáig.

9. Tartsuk a pipettát a vércsepphez, és engedjük, hogy a vér beszívódjon a pipettába a jelzett vonalig. Ne nyomjuk közben össze a pipetta végét! Ha nem éri el a vér a jelzést, masszírozzuk újra az ujjbegyet, hogy még egy kis mintát nyerjünk. Amennyire lehetséges, törekedjünk a légbuborék elkerüléséhez.

10. Cseppentsük a vérmintát a pipetta összenyomásával a tesztkazetta kerek mintagyűjtő ablakába az ábra szerint.

11. Várjunk, amíg a vér felszívódik a mintaablakból, majd cseppentsünk 4-5 cseppet a pufferoldatot tartalmazó fiolából ugyanoda. Hagyjuk a tesztkazettát vízszintesen, és ne mozgassuk azt.

12. Az eredményt 10 és 15 perc között olvassuk le. Ne értékeljük a tesztet 10 percen belül és 15 perc eltelte után!

AZ EREDMÉNY KIÉRTÉKELÉSE

A megjelenő csíkok színintenzitása nem befolyásolja az eredményt!

1. Negatív eredmény

Csak egy csík jelenik meg a kontrollfelületen, a C jelzés alatt. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a PSA szintje normál értékhatáron belül van.

2. Pozitív eredmény

Két csík jelenik meg a kontrollfelületen: a T és a C jelzések alatt (nem számít, ha az egyik halványabb, mint a másik). Ez az eredmény azt jelenti, hogy a vérben a PSA szintje magasabb a normálisnál. Pozitív eredmény esetén keressünk fel orvost!

3. Érvénytelen eredmény

Érvénytelen eredménynek számít, ha egyetlen csík sem jelenik meg a kontrollfelületen, illetve, ha csak a T jelzés alatt látható elszíneződött csík. Mindkét esetben értékelhetetlen a teszt, javasolt egy új gyorsteszttel megismételni a vizsgálatot.

Adatok
Tömeg
50 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek