30 DB DAVID OVULÁCIÓS (LH) TESZTCSÍK 20 mIU + AJÁNDÉK TERHESSÉGI TESZT 2DB-OS
30 DB DAVID OVULÁCIÓS (LH) TESZTCSÍK 20 mIU + AJÁNDÉK TERHESSÉGI TESZT 2DB-OS
3 900 Ft

30 DB DAVID OVULÁCIÓS (LH) TESZTCSÍK 20 mIU + AJÁNDÉK TERHESSÉGI TESZT 2DB-OS

Csomag tartalma: 

30 db ONE STEP LH OVULATION TEST
EGYLÉPÉSES LH OVULÁCIÓS TESZTCSÍK
DAVID
érzékenység : 20 mIU/ml (EXTRA ÉRZÉKENY)
szavatosság: 2026.03

Ajándék: 

1 db Expect  terhességi tesztcsík 2db-os 

 

 

OGYÉI : HU/CA01/53477/2023
OGYÉI hatósági bizonyítványal rendelkező , önellenőrzésre szolgáló IVD orvostechnikai eszköz.

EP számlára elszámolható

Csomag tartalma
Raktáron
3 900 Ft
Egységár: 130 Ft/db
Részletek

Mit kell tudni az ovulációs (LH) tesztekről?

Az ovulációs tesztek a peteérés kimutatására szolgálnak. Megjelenésükben és használatukban nagyon hasonlítanak a terhességi tesztekre. A tüszőrepedés bekövetkezése előtt 24-48 órával a női szervezetben magasra szökik az LH hormon szintje. Ez a hormon indítja be a tüszőrepedést és magát a peteérést. Az ovulációs tesztek a magas hormonszintet megmutatva előre jelzik a várható peteérést.

 Egylépéses ovulációs tesztcsík (1 db)

 Kinek érdemes ovulációs tesztet használni?

1. Szabálytalan ciklus: Szabálytalan ciklus esetén az ovulációs tesztek használata segít a peteérés idejének meghatározásában, illetve annak eldöntésében, hogy történik-e a szervezetben a ciklus folyamán peteérés.

2. Teherbeesési problémák (pl. PCOS): A spermiumok élettartama kb. 72 óra, a petesejt élettartama a legújabb kutatások szerint csak 12-18 óra. A terhesség létrejöttéhez ezért nagyon fontos az együttlétek jó időzítése. Az ovulációs teszt használatával meghatározható az együttlét ideális időpontja, jelentősen növelve ezzel a teherbeesés esélyét.

3. Tudatos család- ill. babatervezés: Az ovulációs tesztek használata azonban minden olyan, gyermeket tervező nőnek ajánlott, aki szeretne mindent megtenni azért, hogy minél nagyobb eséllyel egészséges gyermeke szülessen. Az együttlét időzítése ugyanis nem csak teherbe esési problémák esetén fontos, hanem a vetélések, és magzati rendellenességek megelőzésében is szerepet játszhat. A nem jól időzített együttlét során ugyanis a túlérett, elöregedett petesejt is megtermékenyülhet, mely az előbb említett problémákhoz vezethet.

4.Terhesség korai kimutatása jósteszteléssel: Az ovulációs tesztek használatának van egy kevésbé ismert felhasználási területe is: a terhesség korai kimutatása. Az LH és a HCG hormon ugyanis szerkezetileg hasonló, a teszteken keresztreakciót mutathat. A terhesség megléte ezért még a menstruáció elmaradása előtt LH teszteléssel kimutatható lehet.

Csak otthoni in vitro diagnosztikai felhasználásra.

 

Használati útmutató az ovulációs teszt alkalmazásához

BEVEZETÉS

Az Egylépéses Ovulációs Teszt gyorsan és könnyedén használható. Kvalitatív teszt, ami kimutatja az úgynevezett LH (luteinizáló hormon) csúcsot a vizeletből, amely jelzi, hogy a petesejt kilökődése (ovuláció) a következő 24-48 órában várhatóan bekövetkezik.

MIKOR KELL MEGKEZDENI A TESZTELÉST?

Először meg kell határoznia a menstruációs ciklus hosszát. Ez a vérzés első napjától a következő vérzési ciklus első napjáig eltelt napok száma. A mellékelt táblázat alapján határozza meg, hogy mikor kell megkezdenie a tesztelést. Ha a ciklusa rövidebb 21 napnál vagy hosszabb 38 napnál, forduljon az orvosához. Ha nem tudja, milyen hosszú a ciklusa, kezdje a tesztelést az első vérzés utáni 11. napon, mivel az átlagos ciklushossz 28 nap. Végezzen el egy tesztet minden nap, mindaddig, amíg ki nem mutatja az LH-csúcsot.

INFORMÁCIÓK A VIZELETMINTA VÉTELÉHEZ

1. Ne az első, reggeli vizeletből vegyen mintát, mivel az LH-t a szervezet kora reggel állítja elő. Csak a nap folyamán később jelenik meg a vizeletben.
2. A legideálisabb mintavételi időpont reggel 10 és este 8 óra közé esik.
3. Minden nap kb. ugyanabban az időpontban vegyen mintát.
4. Kb. 2 órával a mintavétel előtt korlátozza a folyadék bevitelét, mivel a felhígított vizeletmintából a teszt nem mindig tudja megbízhatóan kimutatni az LH-csúcsot.

AZ OVULÁCIÓS TESZT HASZNÁLATA

1. A tesztelés megkezdése előtt mind a tesztkészlet, mind a vizeletminta szobahőmérsékletű (18-30°C) legyen.
2. Vegye ki a tesztcsíkot a lezárt tasakból.
3. Merítse a csíkot a vizeletbe a nyíl jelzéssel lefelé. Ne merítse a MAX (szintjelző) jelzésen túl. Vegye ki a csíkot 10-15 másodperc múlva és helyezze sík, tiszta, száraz, nem nedvszívó felületre (pl. a vizelettároló edény szélére).
4. Várja meg, amíg színes csíkok jelennek meg. A vizeletmintában lévő LH koncentrációjától függően a pozitív eredmény akár 40 másodpercen belül leolvasható. Ahhoz azonban, hogy meggyőződhessen a negatív eredményről, a teljes 10 percnyi reakcióidő szükséges. 30 perc után már ne olvassa le az eredményt.

AZ OVULÁCIÓS TESZT ÉRTÉKELÉSE

– Negatív eredmény LH-csúcsra: Csak egy vonal jelenik meg a kontroll zónában vagy a tesztvonal is megjelenik, de halványabb, mint a kontrollvonal. Ez azt jelenti, hogy nincs LH-csúcs.

– Pozitív eredmény LH-csúcsra: Ha két színes csík látható és a tesztvonal ugyanolyan intenzitású vagy sötétebb színnel jelenik meg, mint a kontrollvonal, akkor az ovuláció 24-48 órán belül várható. A fogamzás érdekében a szexuális együttlét 24 óra múlva, de legfeljebb 48 órán belül javasolt.

– Érvénytelen: Nincs látható vonal egyik zónában sem. A vizsgálatot meg kell ismételni egy új tesztkészlettel.

AZ OVULÁCIÓS TESZT TÁROLÁSA

A tesztkészlet 2°C – 30°C között tárolható a lezárt tasakban, a szavatossági idő végéig. Ne tegye ki közvetlen napfénynek, nedvességnek vagy hőnek.

Adatok
Tömeg
100 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek