Hőmérő

Főkategória >Hőmérő

Sorrend:

-10%
ÚJ
-10%
ÚJ
Lázmérő/DIGITÁLIS, FLEXIBILIS
1 600 Ft
Akció:
1 439 Ft
-9%
ÚJ
-9%
ÚJ
GERATHERM BASAL ANALÓG OVULÁCIÓS HŐMÉRŐ
Analóg ovulációs / bazális (ébredéskori) hőmérő a ciklus figyelemmel kíséréséhez.

Analóg maximumhőmérő, ami nem tartalmaz higanyt. A hőmérőben lévő folyadék a Galinstan nevű folyékony fémötvözet, ami a környezetbe kerülve sem okoz kárt.

Az ovuláció, azaz tüszőrepedés hőmérséklet emelkedéssel jár, amit érdemes figyelni családtervezés esetén. A reggeli (ébredési) hőmérséklet rendszeres mérésével nyomon követhető, ahogy a termékeny időszakban a hőmérséklet fokozatosa...
6 590 Ft
Akció:
5 999 Ft
Geratherm classic higanymentes hőmérő lerázóval

Geratherm classic higanymentes lázmérő lerázóval

 

A higannyal ellentétben a Galinstan nem toxikus, azaz sem az emberre, sem a környezetre nem fejt ki káros hatást.

 

A Geratherm Medical AG. által kifejlesztett klasszikus higanymentes hőmérőben egy Galinstan elnevezésű - galliumból, indiumból és ónból készült - keverék található, melynek fizikai tulajdonságai - tágulás és összehúzódás tekintetében - a higanyéhoz hasonlók. Környezetbarát, higany helyett legnagyobb mértékben galliumot tartalmaz. Pontossága és megbízhatósága a korábbi higanyos lázmérőkkel azonos. Magasabb árfekvése a jóval költségesebb gyártási technológiának tulajdonítható. Gyárilag kalibrált. Pontosságát megtartja!!! További információk a használati utasításban.

 

Hogyan kell lerázni a higanymentes lázmérőt?

A higanymentes lázmérőben a higany helyett gallium található túlnyomó részt, és ebből adódóan a megszokottól eltérően ennek a típusnak a lerázása kifinomultabb technikát igényel.

A lázmérő legvégét (az utolsó 1cm-t) fogjuk meg a hüvelykujjunk és a behajlított mutatóujjunk között erősen, hogy ki ne csúszhasson rázáskor. (Ha 2-3 cm-t fogunk a lázmérő végétől, akkor már nehézkesebb a lázmérő lerázása).

Függőleges irányú csukló és alkar mozdulattal erőteljesen rázogassuk a lázmérőt. 5 erőteljes rázással kb. fél-egy fokot lehet lerázni a rázási intenzitástól és a helyes fogástól függően. A higanyos lázmérőhöz képest kb. 3-4-szer annyi rázást kell végezni.

Sokak számára a kezdetekben komolyabb gondot jelenthet a lázmérő lerázása, de a fenti technikával a lerázási művelet elsajátítható.

2 179 Ft

Webáruház készítés