Menopauza Gyorsteszt
Menopauza Gyorsteszt
3 699 Ft

Menopauza Gyorsteszt

MENO-Check - Menopauza gyorsteszt
Önellenőrzésre szolgáló eszköz a vizeletben található tüszőérlelő hormon kimutatására.

Otthon, diszkréten elvégezhető.
Megbízható eredmény 10 perc alatt.
A dobozban 2 db teszt található.
Raktáron
3 699 Ft
Egységár: 1 850 Ft/db
Részletek
ÖSSZEFOGLALÓ ÉS MAGYARÁZAT
A menopauzát az okozza, hogy a női szervezetben megváltozik a hormonális egyensúly. Ez a változás általában 45 éves kor körül kezdődik. A valódi jelek viszont csak 55 éves kor körül jelentkeznek. A menstruációs ciklus hosszának rendszertelensége a kezdődő menopauza (perimenopauza) korai jele. A tüszőérlelő hormon (FSH) mennyisége a menopauza ideje alatt nő. A Menopauza teszt akkor tudja kimutatni az FSH jelenlétét a vizeletben, ha a koncentrációja
25 mIU/ml vagy magasabb.

A CSOMAG TARTALMA
A csomagban két Menopauza teszt és egy használati utasítás található. Mindkét teszt egy lezárt alumínium tasakban van, amiben még egy páraelszívó párna található. Az eszközt felhasználásig a lezárt tasakban kell tartani. Ne használja fel a páraelszívó párnát.


HASZNÁLATI UTASÍTÁS
1. Tépje fel a védőcsomagolást a perforált résznél, és vegye ki a Menopauza teszt tesztkazettáját. A páraelszívó párnát dobja ki.

2. Vegye le a Menopauza teszt kupakját. Tartsa a Menopauza tesztet úgy, hogy az eredményablak ne Ön felé nézzen, a nedvszívó vég pedig nézzen lefelé.

3. Tartsa a nedvszívó véget közvetlenül a vizeletsugárba 5–10 másodpercig. Vigyázzon, hogy ne kerüljön egyetlen
csepp vizelet sem az eredményablak teszt- vagy kontrollfelületére. Ha úgy látja jobbnak, gyűjthet vizeletet egy tiszta és száraz, maradványoktól mentes edénybe, majd ebbe helyezheti 10 másodpercre a nedvszívó véget (az edény nem része a csomagnak).

4. Helyezze vissza a kupakot a Menopauza tesztre. Ekkor a vizeletminta érintkezésbe lép az egyes reagensekkel, és a teszt működésbe lép.

5. Helyezze a Menopauza tesztet egy száraz és sima felületre úgy, hogy az eredményablak felfelé néz.

6. 10 perc múlva olvassa le az eredményt. 15 perc eltelte után a teszt már nem értékelhető.

AZ EREDMÉNY KIÉRTÉKELÉSE
Az eredmény kiértékeléséhez össze kell hasonlítani a tesztablakban megjelenő FSH-csík színét a kontrollablakban látható kontrollcsík színével.

1. Pozitív eredmény:

Az eredmény akkor pozitív, ha az FSH-csík sötétebb, mint a kontrollcsík. Ez azt jelzi, hogy az FSH-szint minimum 25 mIU/ml. Ebben az esetben 5–7 nap múlva el kell végezni a második tesztet, mert az FSH koncentrációja a menstruációs ciklus alatt változhat. Ha ekkor is pozitív az eredmény, fennáll a menopauza lehetősége. Javasoljuk, hogy forduljon nőgyógyászhoz, aki felállítja a pontos diagnózist.

2. Negatív eredmény:

Az eredmény akkor negatív, ha a kontrollcsík sötétebb, mint az FSH-csík. Ez azt jelzi, hogy az FSH koncentrációja alacsonyabb, mint 25 mIU/ml, vagyis valószínűleg nem áll fenn a menopauza lehetősége.
Figyelem! Előfordulhat, hogy az FSH-csík egyáltalán nem jelenik meg.

3. Érvénytelen eredmény:

Ha a kontrollcsík nem jelenik meg, az eredmény nem értékelhető, és érvénytelennek kell tekinteni. Ebben az esetben ajánlott egy új Menopauza teszttel és friss vizeletmintával megismételni a vizsgálatot.
Adatok
gyártó
VEDA.LAB...
Tömeg
250 g/db
Vélemények
Átlagos értékelés:
2 (1 vélemény)
(0)
(0)
(0)
(1)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Balog zsuzsa
2023.01.31
Jo nasot mgt jelent az fsh?
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek