Viola Chlamydia teszt (1x)

 • A Chlamydia trachomatis fertőzés diagnosztizálására szolgáló antigén teszt.
 • Jelentős segítség a diagnózishoz, mivel kezdetben gyakran tünetmentes vagy olyan enyhe tünetekkel járó fertőzés, amelyekkel a többség nem fordul orvoshoz.
 • Az EU-ban öntesztelésre szóló jóváhagyással rendelkező teszt
 • Eredmény 15-20 perc alatt!
 • Szenzitivitás: 85,7%., specificitás: 98,3%.
Nincs raktáron
5 320 Ft
Egységár: 5 320 Ft/db
Nincs raktáron
Részletek

  

Viola Chlamydia teszt (1x)

A Viola Chlamydia teszt a Chlamydia trachomatis, a három ismert chlamydia-típus egyikének kimutatására szolgál.

Terhesség

Különösen fontos a Chlamydia trachomatis kezelése terhesség esetén. A fertőzött anyák kb. 50%-a továbbadja a fertőzést újszülöttjének. A leggyakoribb komplikációk újszülöttek esetén a kötőhártyagyulladás és tüdőgyulladás. Ez az immunológiai teszt méhnyakból vett sejtminták elemzésére alkalmas, így csak nők számára alkalmazható. Pozitív eredmény esetén javasolt a szexuális partnere kivizsgálása is. Ez az immunológiai elven működő in vitro diagnosztikai Chlamydia teszt szigorúan csak öntesztelésre alkalmazható.

Jellemzők:

 • A Chlamydia trachomatis fertőzés diagnosztizálására szolgáló antigén teszt.
 • A Chlamydia az egyik leggyakoribb nemi úton terjedő betegség, leginkább fiatalok között terjed.
 • Jelentős segítség a diagnózishoz, mivel kezdetben gyakran tünetmentes vagy olyan enyhe tünetekkel járó fertőzés, amelyekkel a többség nem fordul orvoshoz.
 • Osztrák termék
 • Az EU-ban öntesztelésre szóló jóváhagyással rendelkező teszt
 • Eredmény 15-20 perc alatt!
 • Szenzitivitás: 85,7%., specificitás: 98,3%.

Vizsgálati cél

Chlamydia trachomatis fertőzés diagnosztizálása.

A teszt tartozékai

Becsomagolt tesztkazetta nedvszívóval, mintagyűjtő cső pufferoldattal, steril mintavételi tampon és használati útmutató. Kérjük, hogy időmérő eszközt is vegyen magához.

Fontos megjegyzések

Ez a teszt nem használható várandósság vagy menstruáció ideje alatt, illetve a menstruációst követő három napig vagy húgyúti fertőzés esetén. A vizsgálat során használt anyagok (antitestek) potenciálisan fertőző anyagok, de az összes vizsgálati komponens rendeltetésszerű használata mellett nem jelentenek veszélyt. A megelőzés érdekében kérjük, a teszt használata után alaposan mosson kezet.

Összetevők:

A tesztcsík Chlamydia trachomatis ellenes antitestekkel bevont membránokból áll.

Mintavétel:

A mintavétel előtt kerülje a vizeletürítést legalább egy órán keresztül, a hibás eredmény elkerülése érdekében. Nyugodt helyen végezze el a tesztet. Csak a mellékelt mintavételi tampont használja és használat előtt ellenőrizze, hogy a csomagolás nem-e sérült. Amennyiben igen, vegye fel a kapcsolatot a gyártóval.

Válasszon egy kényelmes pozíciót, mint például egy tampon behelyezéséhez. Óvatosan helyezze be a mintavételi tampont a hüvelyébe a méhnyakig (a hüvely felső végéig). Forgassa meg a tampont 30 másodpercen keresztül, majd lassan húzza ki a tampont.

A minta előkészítése:

 1. Szándékosan kis mennyiségű pufferoldat van a mintavevő csőben. Mártsa bele a mintát tartalmazó mintavevő tampont közvetlenül a csőbe úgy, hogy a tampon elérje a cső alját. Forgassa el a tampont az oldatban és nyomja többször a cső falához, hogy biztosítsa a minta megfelelő összekeveredését a pufferoldattal.
 2. Várjon 5 percet. A várakozási idő alatt a mintavevő tampon maradjon a csőben. Túl hosszú vagy túl rövid várakozási idő hamis eredményhez vezethet. Mielőtt kiveszi a tampont a csőből, nyomja hozzá a falához.
 3. Zárja le a mintavevő csövet és óvatosan rázza meg. Tartsa a csövet a kupakkal felfelé, majd vegye le a kupakot.
 4. Helyezzen 2 csepp oldatot a tesztkazetta „S” részébe, az illusztráció alapján. Ügyeljen rá, hogy a folyadék ne kerüljön közvetlenül az
  eredményjelző területre.
 5. Várjon 15 percet. 20 percnél további várakozási idő érvénytelenné teszi a tesztet. A teszt eredménye pozitív, ha a 15 perces reakció idő leteltével 2 lila csík jelenik meg az eredményjelző területen (a „C” és a „T” vonalnál), akkor is, ha a „T” vonal halvány. A pozitív eredmény gyakran 15 percen belül is látható.

A teszt eredménye negatív, ha csak egy lila vonal jelenik meg a „C” régióban. A negatív eredmény csak a 15 perces várakozási idő legvégén lesz látható.

A teszt érvénytelen, ha nem jelenik meg lila vonal a „C” régióban, vagy csak egy lila vonal van a „T” régióban, vagy az egész ellenőrző régió lila lesz.

Ennek lehetséges okai a sérült csomagolás, nem megfelelő tárolás, vagy a teszt elvégzése közbeni hiba. Kérjük, tartsa meg az eszközöket és vegye fel a kapcsolatot a gyártóval.

20 perc után ne olvassa le az eredményeket. A teszt tartozékait a háztartási hulladékokkal együtt dobja ki, miután leolvasta az eredményt.

Fontos egészségügyi döntés előtt mindig beszéljen kezelőorvosával!

Teljesítményjellemzők:

A PCR módszerrel összehasonlítva, 596 résztvevővel végzett klinikai teljesítményértékelés során a teszt 85.7%-os diagnosztikai érzékenységet és 98.3%-os diagnosztikai specificitást mutatott. A laikusokkal végzett tesztelés 56 résztvevővel történt, akik közül 54 fő helyesen értelmezte az eredményt.

Detektálási határ: A pozitív eredményhez szükséges detektálási határ ~250 EB/μL.

Adatok
Tömeg
35 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek