Termék részletek


Trimeszter Terhességi gyorsteszt 1 db

ÚJ
Trimeszter Terhességi gyorsteszt 1 db
 • Trimeszter Terhességi gyorsteszt 1 db
695 Ft
A Trimeszter Terhességi Gyorsteszt a megtermékenyülés után 7-10 nappal, azaz a beágyazódást követően akár 3 nappal alkalmas a terhesség korai kimutatására, az esedékes következő menstruáció kimaradása előtt 3-6 nappal, a teszt kiváló érzekenysége miatt.

A tesztcsík csak in vitro diagnosztikai (IVD) célra használható, önellenőrzésre alkalmas orvostechnikai eszköz.

A MÉRÉS ELVE: Terhesség esetén a megtermékenyített petesejt beágyazódását követően egy choriogonadotropin nevű hormon kezd megjelenni a vérben és a vizeletben.
A tesztcsík humán choriogonadotropin (hCG) kimutatására alkalmas vizeletben.

A megtermékenyülés után 7-10 nappal, azaz a beágyazódást követően akár 3 nappal alkalmas terhesség korai kimutatására, az esedékes következő menstruáció kimaradása előtt 3-6 nappal.

A mérés immunológiai vizsgálati eljáráson alapszik, a jelet hCG béta-alegységére specifikus, jelölt monoklonális ellenanyag biztosítja.

A teszt érzékenysége 25 IU/liter hCG. Az esedékes menstruáció kimaradása napján a hCG koncentrációja a 100 IU/litert is meghaladhatja a vizeletben.
 • Hogyan használd a Trimeszter Terhességi tesztet?
  MINTAVÉTEL, ELŐKÉSZÍTÉS:
  Pontosan kövesd az utasításokat!

  Vizeletvétel történhet bármikor a nap folyamán, azonban a reggeli első vizeletben mindig magasabb a kimutatandó hormon koncentrációja. Lehetőleg friss mintából végezzük a vizsgálatot. Tesztelés előtt maximum 48 óráig 2-8°C-on lehet tárolni a vizeletmintát.
  Ha hűtött mintát tesztelünk, a lezárt tasakban lévő tesztcsíkot és a vizeletmintát hagyjuk felmelegedni szobahőmérsékletre (20-25°C-ra) tesztelés előtt.
  A tesztcsíkot a fóliatasak felbontása után azonnal (1-2 órán belül) használjuk fel!
  Lehetőleg kézzel ne érjünk a középső, fedetlen reakciózónához (a nyilak és a hCG felirat között).

  A VIZSGÁLAT MENETE:
  Trimeszter Terhességi Gyorsteszt minta
  A vizeletmintát töltsük egy tiszta edénybe. A lezárt tasakból kivett tesztcsíkot mártsuk a vizeletmintába a nyilakkal jelzett irányban, a nyilak hegyénél lévő vízszintes jelig, amely kb. 1,5 cm-re van a tesztcsík aljától.

  A tesztcsíkot leolvasásig tarthatjuk folyamatosan a vizeletmintában, vagy ha legalább 30-40 másodpercig a mintában tartottuk, kivehetjük, és vízszintes felületre fektetve olvassuk le az eredményt.

  LEOLVASÁS:
  A jelek általában 3 percen belül láthatóak, de az eredmény értékeléséig várjon legalább 10-15 percet, hogy a háttér teljesen kitisztuljon! Száradás után a jelek a legtöbb esetben hosszú ideig, akár hónapokig stabilak maradnak.

  AZ EREDMÉNY ÉRTÉKELÉSE:
  POZITÍV (TERHES): Egyértelműen két piros csík látható, a teszt-csík (T) és a kontroll csík (C)
  NEGATÍV (NEM TERHES): Csak egy piros csík látható, a kontroll csík (C). A kontroll csík megjelenése arra utal, hogy a tesztcsík működőképes.
  ÉRVÉNYTELEN: Nem látszik egy csík sem. Ebben az esetben a vizsgálat nem értékelhető, mert valamelyik reagens nem működőképes.

  Trimeszter Terhességi Gyorsteszt minta
  MEGJEGYZÉSEK:
  A teszt-csík és kontroll csík intenzitása nem minden esetben azonos, ez függ a mintában lévő hCG mennyiségétől. A kontroll csíknál (C) gyengébb, de 15 percen belül határozottan megjelenő teszt-csík (T) esetén pozitívnak tekinthető a minta.
  Előfordulhat, hogy bizonyos mintákban kb. 15 perc után alig látható T-jel alakul ki, ez nem minden esetben utal pozitív eredményre.
  Ha alig látható a teszt-csík (T), és bizonytalan az eredményben, néhány (2-5) nap múlva friss mintával ismételje meg a vizsgálatot, ugyanis a hCG hormon koncentrációja a terhesség legkorábbi szakaszában 1,5-2 naponta megduplázódik. Pozitív hCG-jelet kaphat abortálás után is több hétig.

  Más gyorstesztekhez hasonlóan, a teszt eredménye csak kiegészítő információt nyújt, a terhesség végső megerősítéséhez mindenképpen további orvosi és laboratóriumi vizsgálat szükséges. Terhességen kívül bizonyos tumorok, petefészek-ciszta, ektópiás terhesség okozhat magas hCG-szintet. Ezért a vizeletben kimutatott hCG-t nem szabad terhességnek tulajdonítani, ha az említett patológiai állapotok nincsenek kizárva.

  TÁROLÁS:
  A tesztet lezárt tasakban 4ºC és 30ºC között tárolhatjuk a lejárati ideig. Csak közvetlenül felhasználás előtt nyissuk fel!

  ZAVARÓ ANYAGOK HATÁSA:
  Nem ismert.

  MEGSEMMISÍTÉS:
  Végezze gondosan, emberi testből származó minta fertőzött lehet.
 • Cikkszám
  trim01
  Státusz
  ÚJ    
  Tömeg
  25 g/db
Webáruház készítés