DAVID Terhességi (HCG) Tesztcsík 10 mIU

-14%
DAVID Terhességi (HCG) Tesztcsík 10 mIU
115 Ft
99 Ft
Kezdete: 2021.11.30   A készlet erejéig!
David Extra Érzékeny Terhességi (HCG) Tesztcsík

szavatossági idő: 2023.06

Érzékenység: 10 mIU/ml extra érzékeny
Részletek
DAVID terhességi tesztcsík (HCG) 10 mIU/ml 
Mit mér a terhességi teszt?
Valamennyi terhességi teszt a vizeletben megtalálható humán koriogonadotropin hormon, röviden HCG, biokémiai alapon történő kimutatásán alapul. A HCG hormon akkor mutatható ki a vizeletből, ha a megtermékenyített petesejt beágyazódik a méhbe. A beágyazódás a megtermékenyítést követő körülbelül 8-11. napon következik be, és ez a menstruáció esedékes időpontját mintegy 4-5 nappal előzi meg.

Hogyan alakul a HCG-szint a megtermékenyítést és a beágyazódást követően?
A várandósság korai szakaszában a HCG-szint rohamosan emelkedik a vizeletben, szinte naponta megduplázódik, és a legmagasabb HCG-szint a 8-10. terhességi hetekben mérhető. A vizelet egy milliliterében (ml) mérhető HCG mennyiségét úgynevezett milli nemzetközi egységben (milli international unit; mIU) adják meg, azaz mIU/ml formájában szerepel a szakirodalomban.

A következőkben megadott, vizeletben mérhető HCG-koncentrációk pusztán tájékoztató jellegű átlagértékek; természetesen az egyes kismamáknál mért értékek között jelentősebb eltérések is lehetnek:

a menstruáció kimaradása előtti 5. napon 5 mIU/ml
a menstruáció kimaradása előtti 4. napon 15 mIU/ml
a menstruáció kimaradása előtti 3. napon 40 mIU/ml
a menstruáció kimaradása előtti 2. napon 50 mIU/ml
a menstruáció kimaradása előtti napon 90 mIU/ml
a menstruáció kimaradása napján 150 mIU/ml
Mennyire érzékeny a tesztcsík?
Tény, hogy minél több HCG található a vizeletben, egyazon tesztcsíknál, annál élesebben és erősebb színben jelenik meg a két vonal a terhességi teszten, és igazolódik be a gyermekvárás ténye.

Aki minél hamarabb szeretné a teszten a két csíkot látni, annak nagy érzékenységű tesztet kell választania. A nagy érzékenység olyan tesztet takar, ami már alacsony HCG-koncentráció esetén is pozitív választ ad. Ezeknek az extra érzékeny tesztcsíkoknak a csomagolásán ígérik azt, hogy a menstruáció esedékessége előtt már négy nappal alkalmasak a tesztelésre.

A tesztek csomagolásán található érzékenységek jellemzően a következők: 10, 20, 25 mIU/ml. Minél kisebb az említett számszerű koncentráció-érték, annál érzékenyebb az adott teszt.

Tegyük fel, hogy ugyanaz a gyermekvállalást tervező nő, ugyanabból a vizeletmintájából, ugyanabban az időpontban két különböző érzékenységű (pl. 10 mIU/ml, illetve 25 mIU/ml) terhességi teszttel végez vizsgálatot. Az a teszt, amelyiknek az érzékenysége nagyobb (jelen esetben ez a 10 mIU/ml érzékenységűt jelenti), nagyobb valószínűséggel ad pozitív eredményt, azaz nagyobb eséllyel mutatja ki a várandósság tényét.
Nem árt azonban az óvatosság a nagyon korán „szuper biztos” eredményt adó tesztekkel. Tudni kell, hogy a terhességek viszonylag jelentős része a korai fázisban, szinte észre sem vehető módon, spontán megszakad. Ez azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy a menstruáció esedékes időpontját megelőzően négy nappal pozitív volt a teszt, mégis kialakul a menstruációs vérzés,- és már nem áll fenn a terhesség.

Alapszabály: „Egy tesztelés nem tesztelés”.

Akár pozitív, akár negatív az eredmény, néhány nap elteltével célszerű a vizelet újbóli vizsgálatát elvégezni, és pozitív eredmény esetén a kimaradt menstruációt követő második-harmadik héten a szülész-nőgyógyász szakorvost felkeresni.

Adatok
Tömeg
2 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!